Zo doen wij zaken

Ben & Jerry’s wil een sociaal rechtvaardig bedrijf zijn dat ijs maakt. Binnen onze driedelige missie werken we altijd aan het versterken van een concept dat we ‘gedeelde welvaart’ noemen.

Verantwoord aankopen

Het is niet alleen logisch om onze ingrediënten en de invloed van onze aankoopbeslissingen te gebruiken om bij te dragen aan positieve verandering; het zorgt er ook voor dat ons ijs sensationeel smaakt!

Pictogram Leveranciersdiversiteit

Leveranciersdiversiteit

We geven meer geld uit aan ingrediënten dan aan welk ander onderdeel van ons bedrijf dan ook, dus van wie we kopen doet ertoe.

Wij willen meer samenwerken met – en ook meer inkopen bij - bedrijven die geleid worden door mensen van kleur. Wij zien dit als een bewuste investering in gemeenschappen van kleur.  

Pictogram sociale ondernemingen en gedeelde waardecreatie

Sociale ondernemingen en de waarden die wij delen

In onze keten werken wij samen met andere bedrijven die ook vinden dat bedrijven een positieve invloed kunnen uitoefenen. 

Partners als de Greyston Bakery, met hun levensveranderende "Open Hiring"-programma, en Rhino Foods, met hun focus op werk voor nieuwkomers, laten zien dat bedrijven met een sociale missie een enorm verschil kunnen maken. Wij zoeken gelijkgestemde leveranciers die onze waarden delen, waaronder talloze B corps. 

Pictogram Succesvolle boeren en zuivelarbeiders

Boeren en melkveehouders

Onze samenwerking met boeren en melkveehouders is van enorme waarde om ons (h)eerlijke ijs te maken.

Vanuit onze kernwaarden en ons werk met gerespecteerde partnerorganisaties, helpen wij ervoor te zorgen dat alle melkveehouders in onze keten kunnen floreren, van melkveehouderijen in Vermont (VS), maar ook Hellendoorn (NL) tot cacaoplantages in Ivoorkust. Wij vinden dat alle betrokkenen deel moeten uitmaken van het gesprek over arbeidsomstandigheden en bedrijfspraktijken. Daarom werken wij samen met organisaties zoals Fairtrade International, waar boeren de helft van de Algemene Vergadering uitmaken, en Milk with Dignity, een baanbrekende mensenrechten norm geleid door zuivelarbeiders.

Pictogram Regeneratieve landbouw en dierenwelzijn

Regeneratieve landbouw en dierenwelzijn

Regeneratieve landbouw gaat over het verbouwen van voedsel in harmonie met de natuur om gezonde, diverse ecosystemen te creëren.

Dat is de sleutel tot het bereiken van ons doel om een voortdurende positieve impact op het milieu te hebben. We geloven in landbouwsystemen die dieren gezond houden, een rijke bodem creëren, niet ontbossen en aangetaste natuurlijke omgevingen herstellen.

Onze impact op het milieu

Onze activiteiten hebben impact op het milieu en ons werk is erop gericht de negatieve impact te verkleinen en de positieve impact te vergroten. En het is niet alleen een milieukwestie: het is een kwestie van sociale en economische rechtvaardigheid.

Pictogram Klimaatverandering

Klimaatverandering

We zijn ons bewust van onze voetafdruk, streven er binnen al onze activiteiten naar om deze te verminderen en rapporteren jaarlijks over onze vooruitgang.