Even goede vriezers, betere koelmiddelen

Bij Ben & Jerry’s zijn we altijd op zoek naar manieren om onze impact op het milieu te verminderen, inclusief de klimaatimpact van de vele duizenden vriezers vol Ben & Jerry’s die je in winkels overal ter wereld vindt.

In december 2011 keurde het US Environmental Protection Agency (EPA) onze petitie goed voor het commerciële gebruik van koolwaterstofvriezers (HC) in de VS.

HC-vriezers zijn aanzienlijk energiezuiniger en gebruiken een natuurlijk koolwaterstofkoelmiddel met een lager aardopwarmingsvermogen dan de fluorkoolwaterstof (HFC)-koelmiddelen die doorgaans in Amerikaanse vriezers worden gebruikt. De goedkeuring door het EPA was dus goed nieuws voor het milieu. Een bijkomend voordeel: HC-vriezers zijn goedkoper in gebruik dan standaardvriezers, dus we hebben goede hoop dat andere bedrijven zullen beseffen dat ons revolutionaire plan om het milieu te redden ook een aantal aantrekkelijke kostenbesparingen met zich meebrengt. In Europa worden HC-vriezers al op grote schaal gebruikt, onder meer om Ben & Jerry's-ijs in te bewaren.