Onze waarden, ons activisme en onze missie

Wij geloven dat ijs de wereld kan veranderen. Vanuit onze progressieve, onpartijdige sociale missie werken wij aan een wereld waar geen plaats is voor onrechtvaardigheid.

Onze waarden

Wij maken dolgraag ijs, maar ons werk krijgt pas echt betekenis wanneer wij ons bedrijf inzetten om de wereld mooier te maken. Met onze kernwaarden centraal, proberen we bij alles wat we doen, op elk niveau van ons bedrijf, bij te dragen aan een eerlijkere wereld. Met andere woorden: met elke hap de wereld een beetje beter maken.

Mensenrechten

Wij zetten ons in voor het recht van alle mensen om te leven in vrijheid, veiligheid en waardigheid. Met de vrijheid om hun mening te uiten en te protesteren. Met de mogelijkheid om mee te doen en een bijdrage te leveren aan de wereld waarin wij leven.

Sociale en economische rechtvaardigheid

Wij zetten ons in voor gelijkheid, kansen, rechtvaardigheid en economische ontwikkeling voor historisch gemarginaliseerde gemeenschappen over de hele wereld.

Milieubescherming, herstel en regeneratie

Wij zetten ons in voor een positieve impact op het milieu om aangetaste natuur te herstellen en een grotere diversiteit en rijkdom aan ecosystemen mogelijk te maken.

Onze missie

Aan de basis van Ben & Jerry's ligt het model van gedeelde welvaart. Onze missie bestaat uit drie onderdelen die even belangrijk zijn. Binnen deze missie staat respect voor mensen binnen en buiten het bedrijf en de wereld waarin wij leven centraal.

Binnen onze productmissie maken wij fantastisch ijs.

Wij maken en verkopen (h)eerlijk ijs met unieke smaaknamen van de hoogste kwaliteit, gemaakt op de best mogelijke manier.

Binnen onze economische missie streven wij duurzame financiële groei na.

Wij werken aan een duurzame financiële basis met als doel winstgevende groei voor onze stakeholders en creëren hiermee ook kansen voor onze medewerkers. 

Binnen onze sociale missie proberen wij bij alles wat we doen, op elk niveau van ons bedrijf, bij te dragen aan een eerlijkere wereld.

We erkennen de actieve, centrale rol van bedrijven in de samenleving en gebruiken ons bedrijf om bij te dragen aan een betere wereld.

Meer over het bedrijf

Peace, Love & Ice Cream / Ben & Jerry’s