Skip to main content

Greyston Employees in Factory
De brownies

De heerlijke fudgy brownies die we in ons ijs gebruiken, zijn afkomstig van Greyston Bakery in New York. Bij Greyston is het produceren van heerlijke gebakken brownies slechts een deel van een grotere missie: de kracht van menselijk potentieel aantonen door middel van inclusieve werkgelegenheid, één persoon tegelijkertijd.

Als je ooit hebt genoten van onze smaken Chocolate Fudge Brownie of Half-Baked, dan heb je al geproefd van Greyston's heerlijkheid. We hebben hun ongelooflijke brownies voor het eerst geprobeerd in de late jaren 80, en sindsdien hebben we er tonnen van besteld. Deze buitengewone lekkernijen zijn slechts een deel van wat deze bakkerij zo speciaal maakt.

Geschiedenis van Greyston

Greyston werd in 1982 opgericht door Bernie Glassman, een luchtvaartingenieur die een boeddhistische monnik werd. Bernie zag grote armoede en hoge werkloosheid in zijn gemeenschap en besloot dat hij er iets aan moest doen. Zijn oplossing was om een ​​bakkerij te beginnen om werk onder de armen te financieren. 

In 1987 ontmoette Glassman Ben & Jerry's mede-oprichter Ben Cohen. Geïnspireerd door gemeenschappelijke waarden besloten de twee mannen om samen te werken. Kort daarna begon Greyston Ben & Jerry's te voorzien van fudgy brownies voor enkele van onze meest populaire smaken!

Greyston Employee in Front of Building
Een beter bedrijfsmodel

Tegenwoordig is Greyston Bakery net zo toegewijd aan het bieden van banen als het wegnemen van werkgelegenheidsbelemmeringen, net zoals het zich inzet voor het creëren van gastronomische brownies van wereldklasse. Hun revolutionaire Open Hiring®-beleid betekent dat iedereen die een baan wil, een kans krijgt om te werken. Er is geen antecedentenonderzoek of screening van welke aard dan ook. Wanneer een baan beschikbaar komt, krijgt de volgende persoon op de wachtlijst deze, zonder dat er vragen worden gesteld. 

Ze hebben een gezegde bij Greyston Bakery: "We stellen geen mensen tewerk om brownies te bakken; we bakken brownies om mensen tewerk te stellen" Net als Ben & Jerry's gelooft oprichter Bernie Glassman dat zakelijk succes en sociale vooruitgang hand in hand gaan. 

Als "Best for the World" gecertificeerde B Corp en de eerste Benefit Corporation van de staat New York, is Greyston een rolmodel geworden voor bedrijven die meer willen doen voor hun gemeenschap.

Greyston Employees Holding Ice Cream 
Klein bedrijf grote impact

In de loop der jaren heeft Greyston duizenden banen opgeleverd en miljoenen aan economische impact ontgrendeld in de Yonkers, NY-gemeenschap. De winst van de bakkerij ondersteunt de moederorganisatie, de non-profit Greyston Foundation, die diverse programma's voor de ontwikkeling en training van het personeel aanbiedt in combinatie met een uitgebreid casemanagement en ondersteuning van de sociale dienst via het Greyston Employment Opportunity Center.

En nog meer goed nieuws voor degenen die van traktaties houden met een vleugje optimisme: het Greyston Employment Opportunity Center creëert niet alleen wegen naar succes door middel van personeelsontwikkeling, onderwijs en trainingsprogramma's, het schaalt ook de acceptatie van inclusieve tewerkstelling op in alle bedrijven in Amerika.