Skip to main content

25137-NL-climate-page-header.png

Teken nu voor onze toekomst: red onze planeet en jouw favoriete Ben & Jerry’s smaken

Wat is er aan de hand?

De wereld staat al een tijdje op haar kop: van smeltende ijskappen en ongelukkige ijsberen tot verwoestende bosbranden. Nee, de impact van de klimaatopwarming valt niet meer te ontkennen. Wij bij Ben & Jerry’s zijn geen wetenschappers, maar we vinden dat onze poolkappen - net als ons ijs - maar beter bevroren kunnen blijven.

In 2015 bundelden 195 landen de krachten om onze kostbare planeet te redden. Hun doel? De CO2-uitstoot terugdringen en de opwarming van de aarde beperken tot 1.5 graden Celsius. Toch lijkt het maar niet te lukken om het tij écht te keren. Hoog tijd om het heft in eigen handen te nemen en onze teerbeminde aarde te redden! Want: if it’s melted, it’s ruined.

Waarom dit ertoe doet voor een ijsmaker?

De klimaatopwarming zorgt voor extreme weersomstandigheden en dat heeft natuurlijk ook effect op de oogst van onze onmisbare Fairtrade ingrediënten. 

Stel je even voor: een Chocolate Fudge Brownie zonder chocolade of Chunky Monkey zonder noten. Niet n’ice! Wij zijn er dan ook echt niet klaar voor om onze fairrukelijke ijssmaken richting de Flavour Graveyard te sturen. En dat is waarom wij ons met Ben & Jerry’s al meer dan 20 jaar inspannen voor het klimaat.

Bracht jij al eens een bezoekje aan onze fabriek? Dan weet je dat wij onze impact - van koe tot hoorntje - meten. De fabriek loopt op groene stroom en onze koe-le Chunkinator zet restijs om in biogas. Wist je dat we daarnaast ook al samenwerkten met grassroot organisaties zoals Avaaz (in 2015 voor de COP in Parijs)? Of dat we in Australië de handen ineensloegen met  350.org  en de campagne ‘renewable is doable’ creerden? En vorig jaar steunden we onze vrienden van CliMates in Frankrijk. Of misschien proefde je in het verleden al eens van onze Ben & Jerry’s smaken met een missie zoals Baked Alaska, Fossil Fuel of Save Our Swirled?

 

TEKEN HIER DE PETITIE!

 

De planeet rekent op jou!

In 1-2-3 een punt zetten achter de klimaatverandering, dat kunnen we niet. Of toch niet alleen. Daarom roepen we je op om zelf in actie te schieten. Onderteken jij vandaag nog Sign For My Future? De campagne is een burgerinitiatief van vzw Klimaatmandaat en wordt door een brede coalitie van burgers, verenigingen, organisaties en bedrijven gesteund. Door je handtekening te zetten, vraag je de Belgische overheid een krachtig klimaatbeleid te voeren en zich te houden aan het Akkoord van Parijs. Tik tok: het is tijd om te tekenen voor onze toekomst!

 

TEKEN HIER DE PETITIE!

 

 

Back To Top