LHBTQ+ rechten

Ben & Jerry’s heeft een lange en trotse geschiedenis van steun voor de LGBTQ+-gemeenschap in de strijd voor gerechtigheid. Deze betrokkenheid is gebaseerd op de kernwaarden van ons bedrijf, waaronder een diep respect voor alle mensen en een onwrikbare overtuiging dat iedereen volledige en gelijke burgerrechten verdient.

We vierden in 2015 allemaal feest toen het Hooggerechtshof huwelijksgelijkheid als een nationaal recht erkende. Het was een overwinning waar meer dan veertig jaar voor is gevochten, een overwinning die nog niet zo lang geleden allesbehalve zeker leek. We hebben altijd geloofd dat als de liefde wint, we allemaal winnen.

Hoewel de beslissing over huwelijksgelijkheid baanbrekend was, was het niet het eindpunt in de strijd voor LGBTQ+-gelijkheid. LGBTQ+-Amerikanen worden nog steeds geconfronteerd met toenemende discriminatie op het gebied van huisvesting, onderwijs, gezondheidszorg en meer. In 2020 oordeelde het Hooggerechtshof dat LGBTQ+-werknemers beschermd zijn tegen discriminatie, maar de gemeenschap — en met name transmensen — ligt nog steeds onder vuur. De statistieken over geweld op basis van seksuele geaardheid of genderidentiteit zijn schokkend en ontnuchterend. We hebben onze regenboogkleurige activistenhoedjes dus nog niet opgehangen, en dat moet jij ook niet doen. Er is nog veel werk aan de winkel om veiligheid en gelijkheid voor iedereen te garanderen, ongeacht wie ze zijn of van wie ze houden.

Onderneem actie

Met ongeëvenaarde ondersteuning voor LGBTQ+-rechten in de VS is dit het uitgelezen moment om aan te dringen op volledige gelijkheid.

Ondersteun wetgeving om een einde te maken aan discriminatie, zoals de Equality Act.

Ondersteun de initiatieven voor gelijkheid van de Human Rights Campaign.

Start gesprekken, onderteken petities en toon je steun.