Skip to main content

Het is een belangrijk moment voor vluchtelingen, en JIJ kunt helpen!

Stel je voor dat je je voordeur achter je dicht doet zonder te weten of je ooit terugkomt.

Te veel mensen hebben dit zelf meegemaakt. Op dit moment moet een recordaantal mensen hun thuis ontvluchten door oorlog en geweld.

Wij werken samen met de International Rescue Committee (IRC) en roepen onze fans op om een voorstel te steunen dat ervoor kan zorgen dat vluchtelingen op een veilige manier in Europa kunnen hervestigen. Jouw steun kan het verschil maken.

Dus, waar wacht je nog op? Sluit je aan en laat onze politici weten dat zij zich hard moeten maken voor de veiligheid van vluchtelingen.

Van huis en haard verdreven

Voor veel mensen betekent 'thuiskomen' je veilig voelen. Maar stel je voor dat je tegen je wil in moet vluchten, en niet meer weet of je ooit terug zal keren. Voor miljoenen mensen over de hele wereld is het gevoel van thuiskomen iets uit het verleden.

Lees verder

De mensen achter de feiten

Te vaak gaat het in het debat rondom vluchtelingen om grote getallen en verre plaatsen. Wat we niet genoeg beseffen is dat achter ieder getal een verhaal van iemand zit. Een mens met gevoelens, hoop en angsten net als ieder ander. Het moment is nu om dit te erkennen en te beseffen dat iedereen een plek verdient om thuis te kunnen komen.

Verbergen

Jij maakt het verschil

Soms kan het nieuws over vluchtelingen zo overweldigend zijn dat het te makkelijk wordt om je ervoor af te sluiten. Maar op dit moment zitten we in een belangrijke periode.

De wetgeving die op dit moment door de Europese Unie wordt besproken kan een veilige oplossing bieden voor kwetsbare vluchtelingen en geeft hen een kans om via een veilige route hun leven weer op te pakken.

Lees meer

Deze wetgeving, ook bekend als het "Europese Hervestigings Plan" geeft onze politieke leiders de kans om samen tot een gestructureerde, menselijke oplossing te komen voor de vluchtelingencrisis. Door de meest kwetsbare mensen te hervestigen, kunnen we zorgen dat meer mensen hun toekomst kunnen oppakken door een procedure die veilig en legaal is.

Verbergen

Jouw stem doet ertoe

Het is tijd om samen sterk te staan en onze politici te vertellen dat we mensen steunen die hun huis hebben moeten achterlaten.

Het is simpel: hoe meer mensen onze politici in het Europees Parlement vragen om deze wet te ondersteunen en vluchtelingen een echte kans te geven om in veiligheid te leven, hoe eerder het voorstel zal worden aangenomen.

Jouw steun kan het verschil maken. Dus doe mee en sluit je aan bij duizenden anderen om druk uit te oefenen om dit voorstel door te voeren. Samen sterk voor vluchtelingen!

Veelgestelde vragen
  • Ben & Jerry's werkt samen met IRC om onze achterban te vragen een wetsvoorstel te steunen dat helpt om vluchtelingen op een veilige manier een plek te bieden in Europa. Het voorstel, dat besproken wordt in het parlement, zou een veilige en legale manier bieden voor vluchtelingen om hun leven weer op te bouwen. En ÉÉN e-mail kan het verschil maken!

  • 2017 is een belangrijk jaar. Een fundamenteel verdrag wordt op dit moment besproken door onze leiders en is een kans om samen te komen en op een gestructueerde, menselijke manier oplossingen te bieden voor de vluchtelingencrisis in Europa die sinds 2015 aan de gang is. Veel vluchtelingen zijn thuisloos door oorlog en geweld en kunnen hun leven ook niet oppakken in een ander land. Een hervestigingsverdag helpt hen. Het verdrag, ook wel het "Union Resettlement Framework" (Europese Hervestigings Plan) genoemd, zet doelen en randvoorwaarden voor Europese landen om vluchtelingen te hervestigen. En heeft een focus op de meest kwetsbare mensen, die daarom niet een gevaarlijke reis hoeven te maken.

  • Hervestiging is een manier voor vluchtelingen om veilig te leven en hun leven opnieuw op te pakken. Het biedt een veilige route voor de meest kwetsbare vluchtelingen door hen te identificeren in het eerste land waar ze aankomen als vluchteling en biedt ze een weg om op een veilige manier naar een ander land binnen Europa te gaan. Zodra vluchtelingen aankomen, zijn lokale autoriteiten en groepen betrokken bij het ondersteunen van hun inburgering. Of het nu gaat om het leren van de Vlaamse taal, het vinden van werk, of om hun kinderen naar school te laten gaan.

  • Jazeker! Er zijn veel voorbeelden van groepen mensen die samen hun stem hebben laten horen en daarmee de politiek hebben beïnvloed. We hebben Together for Refugees gelanceerd omdat we geloven dat er een groot potentieel is om nu politici aan te spreken om veiligheid te brengen. Onze volksvertegenwoordigers in de EU krijgen niet vaak brieven van ons, en people poweren externe druk kunnen een groot verschil maken!

  • Terwijl wij ons op een verdrag richten om vluchtelingen te hervestigen, zijn er veel grassroot initiatieven die de mogelijkheid bieden om fondsen te werven, vrijwilligerswerk te doen en vluchtelingen te ondersteunen bij hun dagelijks leven. Kijk op deze pagina hoe jij hier een bijdrage aan kan leveren!

Back To Top