Ben & Jerry’s Giant Chocolate Chip Cookies
Deeg voor cookies kan dan wel alle aandacht krijgen, maar laten we niet vergeten waar deeg voor cookies ook goed voor is: cookies! Wij hebben onze chocolate chip cookies graag vochtig, dik en GROOT. Stop een schep ijs van deeg voor cookies tussen twee hiervan voor een echte traktatie.
INGREDIËNTEN
- ½ pakje (1 stuk) boter, bij kamertemperatuur
- ¼ kopje kristalsuiker
- 1/3 kopje bruine suiker
- 1 groot ei
- ½ theelepel vanille-extract
- 1 kopje plus 2 eetlepels universele bloem
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 kopje halfzoete chocoladeschilfers
- ½ kopje grof gesneden walnoten (optioneel)
AANWIJZINGEN
- Verwarm de oven voor op 350° F
- Klop de boter en beide soorten suiker in een grote mengschaal totdat het licht en luchtig is. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix goed.
- Mix de bloem, zout en bakpoeder in een andere schaal. Voeg de droge ingrediënten toe aan het beslag en mix totdat het goed gemengd is. Voeg al roerend de chocoladeschilfers en walnoten toe (indien gewenst).
- Plaats het deeg, met gebruik van een kleine ijsschep, 2 tot 3 inch uit elkaar op een niet-ingevet blad. Maak elke schep plat met de achterkant van een lepel tot een diameter van ongeveer 3 inch.
- Bak totdat het midden van de koekjes nog enigszins zacht aanvoelt, 11 tot 14 minuten. Laat gedurende 5 minuten afkoelen op het blad, en breng vervolgens over naar rekken om volledig af te koelen.
Maakt 12 tot 15 giant cookies
*Dit recept is afkomstig uit het Ben & Jerry’s zelfgemaakte ijs- & dessertboek, en werd gebruikt in de originele Scoop Shop.