Skip to main content

ONZE DUURZAAMHEIDSMISSIE

Onze missie is om het beste ijs te maken op de (h)eerlijkste manier, met aandacht en zorg voor zowel mensen als de aarde. We zijn toegewijd aan het blijven verbeteren van onze processen en blijven streven naar de meest verantwoordelijke en duurzame oplossingen in alles wat we doen.

DUS WAT IS NIEUW?

image-from-the-document-manager

We zijn druk bezig geweest met het maken van een duurzamere verpakking! Ze zijn gemaakt van hernieuwbare plantaardige materialen waardoor ze ook beter recyclebaar zijn. We hebben daarom een nieuw recycling logo op onze verpakking, want op de meeste plekken in Europa kan onze nieuwe verpakking gerecycled worden via het oud papier. In Nederland moet de verpakking helaas nog even bij het restafval, maar ondertussen zijn we bezig aan een route om ook hier onze verpakkingen te kunnen recyclen. Het is nog niet perfect, maar we’re workin’ on it! 

Ennehh.. ongeacht de afvalbak... gooi je pint pas weg als je er elke laatste chunk en swirl uit hebt gespooned. Thank you very much.

RECYCLEN BIJ JOU IN DE BUURT

image-from-the-document-manager

Ben jij al bekend met het afvalbeleid bij jou in de buurt en denk je van ‘Hey Ben & Jerry’s, bedankt, maar dit weet ik allemaal al’… dan kan je dit bericht negeren. Maar ben je niet bekend met jouw lokale afvalbeleid en denk je toch van ‘Hmm dit is inderdaad interessant’… klik dan op de onderstaande link, want als je het eenmaal snapt, dan snap je het. Snap je?

 

Waar is het van gemaakt?
Karton met een buitenlaag van bio PE

Moet ik iets met de pint doen voordat ik 'm weggooi?
Gooi je pint pas weg als je er elke laatste chunk en swirl uit hebt gespooned!

In welke afvalbak hoor ik de pint weg te gooien? 
In de papier/kartonbak

 

Kijk op de website van je gemeente voor meer informatie over recyclen bij jou in de buurt.

https://www.gov.uk/recycling-collections 

VERPAKKING VAN PLANTAARDIG MATERIAAL

image-from-the-document-manager

We hebben onze verpakking duurzamer gemaakt door over te schakelen op een materiaal dat BIO PE heet. Dit betekent dat de bron van ons verpakkingsmateriaal van suikerriet komt in plaats van fossiele brandstoffen, dus het is plantaardig.

Maar ik zie je denken: Wat betekent dit nou eeeecht? Nou, een verpakking van plantaardig materiaal is een hernieuwbare grondstof, en daarom duurzamer. EN het houdt jouw flavourite lekker veilig, zodat jij zonder zorgen kan blijven genieten van fairrukkelijk ijs!

ONZE WEG NAAR DUURZAMERE VERPAKKINGEN

Hoe onze verpakkingen vroeger waren, nu zijn en in de toekomst worden

Ben & Jerry's heeft een lange geschiedenis in het nemen van actie op verpakkingen. We hebben al vroeg mogelijk gemaakt dat onze karton verpakkingen FSC gecertificeerd zijn. De FSC certificatie houdt in dat de pulp in het karton van verantwoorde beheerde bossen komt, waarbij het leefgegebied van planten en dieren wordt beschermd, biodiversiteit wordt behouden en aan andere criteria voor verantwoord bosbeheer wordt voldaan.

We werken aan nieuwe opties om het gebruik van wegwerpplastic te verminderen en duurzamere oplossingen voor onze verpakkingen te vinden; voor zowel onze pints als in onze Scoop Shop. Stay spooned!

SCOOP SHOP VERPAKKINGEN

Wegwerpplastic is een wereldwijd milieuprobleem wat we met alleen recyclen niet kunnen oplossen - de enige oplossing is om het niet meer te gebruiken. We schatten in dat onze Scoop Shops momenteel ongeveer 30 miljoen lepels en 2.5 miljoen rietjes per jaar gebruiken. Dat is waarom we in 2018 zijn begonnen met het vervangen van wegwerpplastic, gemaakt van olie, in onze Scoop Shops. We bieden in al onze 600+ Scoop Shops wereldwijd geen plastic rietjes en lepels meer aan en daar blijft het niet bij. We zijn van plan om een duurzamere oplossing te vinden voor plastic bekers en deksels aan het eind van 2020.

Ben & Jerry's is al begonnen met het plan om geen wegwerpplastic meer te gebruiken in de Scoop Shops:

  • Augustus 2018 - Scoop Shops worden aangemoedigd om rietjes achter de kassa te houden en ze alleen mee te geven wanneer er naar gevraagd wordt.
  • 9 april, 2019 (Free Cone Day!) - Scoop Shops zijn helemaal overgegaan op papieren rietjes en houten lepels. 
  • Eind 2020 - Ben & Jerry's zal een alternatief vinden voor heldere plastic bekers, bekers met een plasticlaag en plastic deksels.

We weten dat deze oplossing nog niet perfect is en blijven bezig met het vinden van nieuwe opties om het gebruik van wegwerpplastic te verminderen. Gelukkig heeft onze Scoop Shop een ijs-tastische oplossing gevonden voor plastic afval: het (vers gebakken) wafelhoorntje!

Onze overige verpakking

Wij maken ook heerlijke dingen waar je van kan genieten zonder lepel. Zoals onze Cookie Dough Peace Pop, jouw favoriete Cookie Dough ... op een stokje! De ijsjes komen op een houten stokje, verpakt in een wikkel gemaakt van 88% papier. 

VEELGESTELDE VRAGEN

  • PE is een plastic materiaal gemaakt van olie. Bio PE is gemaakt van suikerriet, en dus van  plantaardig materiaal, waardoor het opnieuw kan worden geplant en dus een herbruikbare bron van materiaal is.

  • Nee, de pint is van karton wat gerecycled kan worden, maar de buitenlaag die het ijs beschermt, is van bio PE en is niet composteerbaar. Elke lege pint hoort, totdat het ook in Nederland als oud papier gerecycled kan worden, in de rest afvalbak terecht te komen.

  • Wij werken continue samen met experts om onze verpakkingen te verbeteren en de levensloop ervan te verlengen. Momenteel moet het plastic om de deksel nog bij het restafval worden gegooid, omdat het te licht is om gerecycled te worden in de plastic afvalstroom. We weten dat dit niet perfect is. Stay spooned voor updates hierover, terwijl wij bezig zijn met een oplossing.

  • Onze missie is om het beste ijs te maken op de (h)eerlijkste manier, met aandacht en zorg voor zowel mensen als de aarde. We zijn toegewijd aan het blijven verbeteren van onze verpakkingen en blijven streven naar de meest verantwoordelijke en duurzame oplossingen. We zullen snel weer een update geven over wat onze nieuwe plannen zullen zijn!

Back To Top