Nadat het mengsel bevrozen is tot een lekkere en romige -5,5°C, hebben we de keuze: als we gewoon smaken zonder chunks (stukjes) maken zoals Vanilla of Chocolate, wordt het roomijs rechtstreeks naar de bekervulmachines gepompt, maar als we smaken met chunks maken, gaat het roomijs nog door de Fruitmachine.
Voor de oprichting van Ben & Jerry’s stopten producenten alleen maar fruit in roomijs. Daarom heet de machine die de chunks in ons roomijs "stopt" de "Fruitmachine". We zouden een nieuwere naam kunnen verzinnen als we dat wilden, maar eigenlijk waren we altijd meer geïnteresseerd in het verzinnen van nieuwe chunky dingen om in de machine te stoppen, van smakken chocoladekoekjesdeeg tot caramelbrownies en snoepjes en noten en alles daartussen...bovenop al dat fruit!
Simpel gezegd, de Fruitmachine "stopt" chunks/stukjes in de roomijsstroom. De chunks worden in de bovenkant van de trechter van de Fruitmachine geladen, waar bij de onderkant een avegaar een gelijkmatige stroom stukjes in een sterwiel regelt. Terwijl het sterwiel draait, duwt het de chunks in de stroom bevrozen roomijs die door de machine vloeit. Het 'be-chunkte' roomijs gaat tenslotte door een speciaal mengaccessoire, dat de chunks mooi door de roomijsstroom mengt, om een gelijkmatige "chunkverdeling" te bekomen.
Favoriete smaak:
"Chocolate Chip Cookie Dough"
Best Part About Ben & Jerry's:
"Ik werk samen met geweldige mensen die het allerbeste van zichzelf geven en we maken het beste roomijs ter wereld."
Bekentenis:
"Ik haal meestal de chunks en swirls uit het ijs en laat de rest liggen."
– Kathy Jochim
2nd / 3rd Shift Maintenance Supervisor